Houten vloer isoleren in Gorinchem
In Gorinchem heeft BROA Vloerisolatie onlangs de kruipruimte aangepakt. De bewoners hadden last van een koude, houten vloer en optrekkende vochtplekken in huis. Na een inspectie van de kruipruimte was al snel duidelijk waardoor de problemen werden veroorzaakt en welke aanpak in de kruipruimte van de woning nodig was.
Kruipruimte inspectie in Gorinchem
Alvorens de kruipruimte in Gorinchem daadwerkelijk aan te pakken, voerden wij een kruipruimte inspectie uit. Hierin keken we naar de toegankelijkheid, eventueel puin, vochtproblemen, schimmels en luchtstromen. Al deze onderdelen namen wij mee in het plan van aanpak. Bent u benieuwd wat vloerisolatie voor uw woning en woongenot kan betekenen? Wij bieden u vrijblijvend en gratis vloerisolatie advies aan.
Kenmerken kruipruimte Gorinchem
Ventilatievoorzieningen: Nee | Wateroverlast: Soms | Leidingen: Niet hinderlijk | Soort bodem: Zand | Soort vloer: Hout | Kwaliteit beton: Goed | Isolatie aanwezig: Nee | Doorgang aanwezig: Nee | Puin aanwezig: Ja | Onderkant vloer droog: Nee | Houtwormen: Nee | Uitvoering: Gemiddeld | Vloer tussen/dwars: Tussen | Graven: nvt
2 stappen in het isoleren van uw houten vloer vanuit de kruipruimte
Stap 1: ventilatie kruipruimte
We zagen dat de kruipruimte niet voorzien was van ventilatie. Daarbij hebben de bewoners soms last van wateroverlast. Deze combinatie is erg schadelijk. Grondwater kan niet weg en de condens gaat naar de houten vloer. Dit veroorzaakt de koude vloer, een slechte luchtkwaliteit en vocht in de kruipruimte dat schimmels kan veroorzaken. We hebben ventilatiegaten aangebracht en deze aan de buitenkant van het huis met een ventilatierooster afgewerkt. Dankzij kruipruimte ventilatie kan vocht en condens zijn weg naar buiten vinden, in plaats van naar de houten vloer.
Stap 2: de vochtige houten vloer in de kruipruimte aanpakken
Vocht is uw grootste vijand wanneer u gaat isoleren. Daarom is het zaak om voordat u begint, de kruipruimte goed op vochtplekken te inspecteren. Controleer de balken en planken, maar ook de onderliggende vloer. De houten vloer van de bewoners is vochtig, dus we hebben dit eerst moeten laten drogen. Daarna hebben we thermokussens om de balken heen gemaakt. Hierdoor blijft de houten vloer beter op temperatuur, waardoor er minder warmteverlies ontstaat en u dus lagere stookkosten heeft. Daarmee hebben we het probleem van de koude vloer aangepakt!
Moet uw houten vloer geïsoleerd worden of wilt u het zelf gaan doen? Tip blog: ‘houten vloer isoleren kruipruimte‘.
Puin verwijderen en afvoeren uit kruipruimte
Tijdens de inspectie van de kruipruimte bleek deze gevuld te zijn met te veel puin op de bodem. Vanuit BROA Vloerisolatie hebben we, voordat we andere werkzaamheden verrichten, eerst het puin verwijderd en afgevoerd. Puin kan, als het gaat om scherpe delen, een nadelig effect hebben bij het aanbrengen van bodemfolie. Als er teveel puin ligt plaatsen wij noppenfolie, voordat de dampremmende bodemfolie wordt aangebracht. Wij werken met TONZON vloerisolatie voor het beste resultaat.
Wij geven graag advies!
De klant is heel tevreden over de uitvoering van de werkzaamheden en geniet volop van alle voordelen die ventilatie en isolatie met zich meebrengen. De houten vloer voelt nu warmer aan, optrekkend vocht is verdwenen en de kruipruimte is voortaan droog. Heeft u last van vochtophopingen, een koude vloer of ongedierte in uw woning? Onze specialisten komen graag eens langs om te kijken of uw kruipruimte geschikt is voor ventilatie en/of isolatie. Neem eens vrijblijvend contact op en vraag naar de mogelijkheden!