Subsidieregeling energiebesparing eigen huis weer van kracht

Eind juni kwam naar buiten dat, na ongeveer één jaar afwezig, de Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) weer van kracht wordt voor eigenaren én bewoners van woningen. De Nederlandse overheid probeert via deze weg verschillende huishoudens te stimuleren om te kiezen voor duurzamere isolatiemaatregelen. Dat is nodig, want Nederland heeft een doelstelling te behalen.

Voorwaarden subsidieregeling

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties stelde deze subsidieregeling weer in, naderhand van de uitspraak in de Urgenda-zaak. Eind 2020 dient de CO2-uitstoot met 25% gedaald te zijn ten opzichte van het jaar 1990. Energiebesparing binnen huishoudens kan daar een groot aandeel in leveren. Vanaf 2 september 2019 tot en met 1 januari 2021 is er 84 miljoen euro beschikbaar voor de Nederlandse woningen. Voor de heropening van deze regeling zijn er al een aantal voorwaarden naar buiten gekomen, maar richting het einde van de maand augustus komt er nog meer informatie over deze regeling naar buiten. Hieronder vindt u een aantal van de voorwaarden.

  • Om recht te hebben op deze regeling dient u zowel eigenaar als bewoner van de woning te zijn.
  • U heeft pas rechts op subsidie als u twee grote energiebesparende isolatiemaatregelen heeft uitgevoerd en betaald.
  • Er is vanuit de SEEH nog nooit eerder een subsidie uitgetrokken voor de betreffende woning.
  • Subsidie energiebesparing

Subsidies voor andere woningen

Ik hoor u denken. Is deze regeling alleen voor huiseigenaren en bewoners? Nee hoor! Sinds de opening van de subsidieregeling is er altijd genoeg budget geweest voor Vereniging van Eigenaren, woonverenigingen en wooncoöperaties. Voor elke tak staan er verschillende voorwaarden, budget en duur van de regeling. Deze regelingen zijn tussentijds niet gesloten en lopen gewoon door. Bent u in het bezit van een huis via een woonvereniging of wooncoöperatie? Neem dan met hun contact op voor de verschillende mogelijkheden.

Warmteverlies via de vloer

Op een koude winterdag wordt er flink gestookt in huis om de kou tegen te gaan. Doordat de meeste woningen in Nederland goed geïsoleerd zijn door middel van muur- en dakisolatie of dubbel glas gaat er meestal weinig tot geen warmte verloren en zo blijven de kosten van gas laag. De isolatie van de vloer wordt daarentegen vaak nog vergeten en dat kan ervoor zorgen dat de warmte alsnog uw huis verlaat. Zonde! Vloerisolatie kan er namelijk al voor zorgen dat u 40% minder hoeft te stoken. Zeker gezien de stijging van de gasrekening door klimaatakkoord is dat een prettig gedachte.

Vloerisolatie van TONZON

Er zijn verschillende isolatiematerialen die ervoor zorgen dat er geen warmte verloren gaat, toch kleven er altijd enkele nadelen aan de verschillende materialen. Vaak gaat het om chemisch materiaal en/of is het niet bestand tegen vochtproblemen. Daarom adviseren onze specialisten altijd vloerisolatie van TONZON. Door het gebruik van thermoskussens en bodemfolie biedt TONZON vloerisolatie de optimale bescherming tegen warmteverlies en vochtproblemen vanuit de kruipruimte.

Meer informatie over subsidieregeling?

De heropening van de subsidieregeling gaat zorgen voor duurzamere woningen en BROA helpt u daar graag bij. Wilt u meer informatie over de Subsidieregeling energiebesparing eigen huis? Bel 085-3301100 of mail naar niels@broavloerisolatie.nl.