Vochtproblemen door klimaatverandering
Het klimaat verandert. De zomers worden warmer maar ook natter. Een stijgende zeespiegel, af en toe (tropische) buien en lange periodes van droogte. Het veranderende klimaat heeft ook invloed op onze gezondheid en woonomgeving. Er ontstaat een hogere luchtvochtigheid en intensere neerslag veroorzaken meer vocht in woningen. Heeft u daar ook last van?
Meer neerslag
Grote buien kunnen ook grote gevolgen hebben tot de grondwaterstand. Als er een stortbui over het land raast is de kans groot dat de grond niet alles in één keer kan opnemen. Met als gevolg dat het al snel doorstroomt naar de kruipruimte. Als dit volstroomt en het grondwater in contact komt te staan met de vloer en of muur kan dit in een korte tijd voor vochtproblemen in huis zorgen.
Gevolgen van water in kruipruimte
Het vocht wat in de kruipruimte blijft hangen trekt langzaam naar boven via de muren en vloeren. Zo ontstaat er optrekkend vocht. Dit veroorzaakt schade aan muren en vloeren en in extreme gevallen zelfs aan de constructie van de woning. Zo kunnen er vochtplekken ontstaan op de binnenmuur en schade aan de muurafwerking.
Wat vaak wordt vergeten is dat optrekkend vocht in de kruipruimte een ideale broeiplaats is voor schimmels. Door de hoge luchtvochtigheid in de kruipruimte kunnen schimmels ontstaan die uiteindelijk kunnen leiden tot infecties en gezondheidsklachten bij mensen.
Daarnaast is een vochtige kruipruimte ook een geliefde verblijfplaats voor ongedierte.
Oplossing voor vochtproblemen in kruipruimte
De oplossing voor vochtproblemen is een goede kruipruimte ventilatie en isolatie. Door middel van ventilatie kan overmatig vocht uit de kruipruimte ontsnappen. Wanneer dit niet goed gebeurt kunnen door de stilstaande lucht vieze geurtjes ontstaan. Kruipruimte isolatie zorgt ervoor dat grondwater niet meer bij uw muren en vloeren kan komen. Dat kan door middel van TONZON vloerisolatie.
TONZON vloerisolatie kruipruimte
Met TONZON vloerisolatie pakken wij in twee stappen uw kruipruimte aan. De eerste stap bestaat uit het aanbrengen van bodemfolie. De bodemfolie wordt over de gehele vloer aangebracht met een hoog opstaande rand tegen de muren. De rand wordt machinaal bevestigd zodat we zeker weten dat de folie goed vastzit. Zo krijgt optrekkend vocht vanuit de bodem geen kans meer.
Bij stap twee gaan we de vloer aanpakken. We maken dan gebruik van thermokussens. De folie wordt in de vorm van luchtzakken tegen de onderzijde van de vloer aangebracht. De luchtzakken zorgen ervoor dat de warme lucht, die door de vloer naar beneden komt, wordt teruggekaatst naar boven. Zo blijft de vloer beter op temperatuur, waardoor minder warmte verloren gaat en de stookkosten lager zijn. Zo hebben we het optrekkend vocht in de kruipruimte aangepakt en tegelijkertijd uw energierekening verlaagd door uw kruipruimte perfect te isoleren.
Hulp nodig?
Heeft u last van een vochtige kruipruimte? Neem eens vrijblijvend contact op met een van onze specialisten, wij komen graag langs voor een inspectie! Bel 085-3301100 of mail naar niels@broavloerisolatie.nl