Waarom wij niet kiezen voor vloerisolatie met schuimbeton
Het aanbrengen van bodemisolatie of vloerisolatie in de kruipruimte is een effectieve en duurzame manier om te besparen op uw stookkosten. Daarnaast beschermt isolatie uw huis tegen vocht, schimmels en ongedierte die schadelijk kunnen zijn voor uw gezondheid. Kortom, dat isoleren een goed idee is, staat als een paal boven water. Maar met welk isolatiemateriaal? Schuimbeton is één van de mogelijkheden. Bij BROA kiezen we heel bewust niet voor dit materiaaltype. Graag leggen we uit waarom.
De nadelen van schuimbeton als vloerisolatie.
Schuimbeton is een lichte materiaalsoort waardoor het gemakkelijk aan te brengen is. Ook is schuimbeton voordeliger dan de meeste alternatieven. Deze optelsom maakt dat veel vloerisolatiebedrijven graag kiezen voor dit isolatiemateriaal. Ze kunnen gemakkelijk stunten met prijzen en maken het zichzelf wat gemakkelijker met het lichtgewicht van deze materiaalsoort. Tot nu toe allemaal voordelen. Dit is waarom BROA bewust niet voor schuimbeton kiest:
1. Kruipruimte is na vloerisolatie niet meer bereikbaar
Door de kruipruimte lopen leidingen en buizen. Als er een leiding verlegd moet worden, of er schade is aan een leiding, dan moet u wel bij de leiding kunnen komen. Dat is na isolatie met schuimbeton niet langer mogelijk. Wanneer er echter door slijtage een scheurtje ontstaat in een waterleiding, vindt vocht altijd zijn weg. Ook door schuimbeton. Hierdoor ontstaat betonrot. Dit rottingsproces trekt vanuit uw kruipruimte door naar de muren van uw woning, waardoor u in uw hele huis last van zwarte schimmel kunt krijgen. Daarnaast ontstaat er een vervelende stank die vanuit de kruipruimte naar boven stijgt. Als de kruipruimte niet meer begaanbaar is, zijn dergelijke problemen lastig en dus kostbaar om op te lossen. Omdat schade aan leidingen vaker voorkomt dan men denkt, kiest BROA voor een methode waarbij de kruipruimte goed wordt geïsoleerd én bereikbaar blijft voor onderhoud.
2. Vaak bijkomende kosten
Schuimbeton is weliswaar voordelig, maar er komen vaak bijkomende kosten bij kijken. Met regelmaat moeten houten balken worden verwijderd of moet de kruipruimte (deels) worden afgegraven om voldoende ruimte te creëren. Ook verwijderingskosten van puin en beton zijn bijkomende kosten waar u rekening mee moet houden bij deze manier van isoleren. Is in uw woning een krachtstroom van 380 Volt aanwezig? Fijn! Zo niet, dan moet een aggregaat worden gehuurd, wat mogelijk weer voor extra kosten zorgt.
Dit is iets waar vloerisolatiebedrijven liever niet mee te koop lopen. Laat u hier dus goed over adviseren zodat u alle kosten goed in beeld krijgt. BROA gelooft in eerlijk advies. We komen daarom altijd een inspectie doen bij u op locatie om uw specifieke situatie in kaart te brengen. Aan de hand daarvan brengen wij ons advies uit. Zo weet u zeker dat u een passende oplossing heeft én dat er geen verborgen addertjes onder het gras zitten.
3. Koud buiten? Dan kan niet gestort worden
Schuimbeton is gevoelig voor lage temperaturen. Wilt u uw kruipruimte in de herfst of in de winter laten isoleren met schuimbeton in de hoop de stookkosten te verlagen? Dan mag u hopen op goed weer. Als het buiten 5 graden of kouder is, gaat het feest niet door. BROA is het hele jaar door op pad en kiest bewust voor een methode die niet gevoelig is voor weersomstandigheden.
4. Is uw oprit groot genoeg?
BROA vloerisolatie komt overal in Nederland. Van villawijken tot gewone rijtjeshuizen. Als u kiest voor vloerisolatie met schuimbeton, moet u in overweging nemen of u over de benodigde ruimte beschikt die nodig is voor het plaatsen van de pompmachine. Hiervoor moet u denken aan minimaal drie parkeerplaatsen. Omdat wij goede vloerisolatie voor iedereen beschikbaar willen stellen, kiezen wij voor een oplossing die altijd inzetbaar is. Ook als u niet over een ruime parkeergelegenheid bezit.
BROA vloerisolatie kiest voor TONZON isolatiemateriaal
BROA wil haar klanten eigenlijk maar één keer zien. Want als we ons werk goed gedaan hebben, heeft u vervolgens nooit meer last van problemen in de kruipruimte. Wij gaan voor kwaliteit, waar u jarenlang de vruchten van plukt. Dat realiseren we met de inzet van TONZON vloerisolatiemateriaal.
Aan het plafond van uw kruipruimte bevestigen we TONZON vloerisolatiekussens. Deze isolatiekussens houden warmte vast. Hierdoor wordt uw vloer sneller warm en blijft deze dus ook langer warm. Op de bodem brengen we een TONZON bodemfolie aan. Deze folie wordt dermate bevestigd dat uw kruipruimte optimaal beschermd wordt voor opkomend vocht door stijgend grondwater.
Door te werken met TONZON vloerisolatie behalen we de hoogst mogelijke rendementen op het gebied van energiebesparing én zorgen we dat uw kruipruimte gewoon begaanbaar blijft. Onderhoud nodig in de kruipruimte? Geen probleem als wij de isolatie hebben verricht!
Milieuvriendelijk
De TONZON thermokussens zijn gemaakt van 100% milieuvriendelijk materiaal. Daarnaast isoleren deze kussens beter dan de dikste pakken isolatiemateriaal, EPS of purschuim. Het TONZON thermokussen is het enige isolatiemateriaal met DUBO-keur, dit is een keurmerk voor duurzaam bouwen.
Inzetbaarheid
TONZON vloerisolatie kan onder elke vloer worden aangebracht, zolang u maar een begaanbare kruipruimte heeft die minimaal 45 centimeter diep is. Dit overigens meestal wel het geval. Is uw kruipruimte niet diep genoeg? Dan voorzien we u graag van gratis advies. U woning is namelijk misschien wel geschikt voor bodemisolatie. Bodemisolatie is zelfs mogelijk als uw woning geen kruipruimte heeft.
Het maakt niet uit of u een houten vloer, betonnen vloer of tapijt op uw vloer heeft liggen. Onder elke soort vloerbedekking kan vloerisolatie. Daarnaast is het ook geen probleem als u vloerverwarming heeft.
Zoals eerder gesteld kan schuimbeton niet ingezet worden bij lage temperaturen en moet er veel parkeerruimte aanwezig zijn. Allemaal bezwaren waarmee u met de inzet van TONZON vloerisolatie geen rekening hoeft te houden.
Isolatie én ventilatie levert het beste resultaat op
Isoleren verlaagt de energierekening en verhoogt het wooncomfort. Wat helaas vaak wordt vergeten is de ventilatie van de kruipruimte. Ongeacht welk isolatiemateriaal wordt gekozen; de juiste ventilatie is van cruciaal belang om vochtproblemen te voorkomen.
In een kruipruimte lopen zoals gezegd leidingen en buizen. Vaak worden deze warm, doordat er bijvoorbeeld heet water doorheen stroomt. Als de ruimte niet goed geventileerd is, ontstaat hierdoor condensvorming. Deze condensvorming stapelt zich vervolgens op en in de loop van de tijd ontstaat er een laag stilstaand water in uw kruipruimte. Door dit vochtprobleem komen er schimmels, zwammen en ongedierte in de kruipruimte. Ook ontstaat een stank die zich het beste laat omschrijven als de geur van rotte eieren.
We zien dat in de praktijk kruipruimtes vaak verkeerd of zelfs helemaal niet geventileerd zijn. Voor correcte ventilatie moeten de roosters op de juiste plekken worden geplaatst. Anders ontstaat er geen luchtdoorstroming. Welke plek de juiste is, is volledig afhankelijk van de manier waarop uw specifieke kruipruimte is opgebouwd. De plaatsing én het benodigde type rooster of koker stellen we bij BROA dan ook altijd vast naar aanleiding van een kruipruimte inspectie op locatie.
BROA kan vloerisolatie en kruipruimteventilatie in één dag voor u realiseren
Wilt u zeker weten dat uw vloerisolatie goed wordt aangebracht en dat u geen vochtproblemen krijgt in uw kruipruimte? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen?
Kunnen wij iets voor u betekenen? Wilt u een kruipruimte inspectie laten uitvoeren of kunnen wij helpen bij het leggen/aanbrengen van bodemisolatie, vloerisolatie of kruipruimte ventilatie? Neem dan gerust contact met ons op en onze specialisten helpen u graag.